(c) http://ransu.kuvat.fi/

Tallin historia

”Suuren hevostilan elämää Pohjois-Puolassa, lähellä Bialogardin kaupunkia. Päätoimintamuotomme on hevoskasvatus, jonka lisäksi löytyy myös tuonti- ja kilpailutoimintaa. Kasvatusrotuinamme on useita harvinaisempia lämminverisiä rotuja. Yemene perustettiin tammikuussa 2012 ja 100 hevosen raja ylitettiin syksyllä 2012.

Tallilla ei arasteta vapaasti kopioitavia kuvia tai villejä kilpailuja. Kaikki tallin hevoset ovat tasavertaisia ja saavat samanlaisen kohtelun. Jokaiselle hevoselle on luvassa elinikäinen koti, 50 sijoituksia yhteensä kolmesta lajista sekä ainakin yksi jälkeläinen. Näin pidän huolen ettei yksikään jää tallin nurkkaan lojumaan.”

Yemenen etusivu vuonna 2013

Miksi Yemene?

Virtuaalihevosharrastukseni on alkanut vuonna 2005, kun kaverini kertoi harrastuksesta minulle. Hänellä oli oma virtuaalinen ratsastuskoulu ja aloitin siellä hoitamaan hevosia. Jatkoin hoitamista parikin vuotta ennen ensimmäistä omaa tallia.

Minulla meni ainakin 5 vuotta, ennen kuin löysin oman tapani harrastaa. Vaihdoin jatkuvasti tallin nimeä, toimintamuotoa, hevosia ja tallin ulkoasua. Yleensä en ehtinyt edes vaihtamaan uutta ulkoasua kaikille sivuille, kun uusi oli jo tulossa.

Yemene syntyi, kun aloin rakentamaan tallia niistä virtuaalihevosharrastuksen elementeistä, jotka olivat lähimpänä sydäntäni.

(c) http://ransu.kuvat.fi/
(c) http://ransu.kuvat.fi/

Perusperiaatteet

Vuonna 2012 määrittelin, että tässä harrastuksessa minua kiinnostaa eniten harvinaisten lämminveristen ja puoliveristen kasvatus, sukupolvien jatkaminen, uusien kasvattien suunnitteleminen ja nimeäminen sekä kilpaileminen.

Minulle on ollut aina tärkeää, että kaikki omistamani virtuaalihevoset saavat samanlaisen kohtelun. Olisi kurjaa, jos ostaisin joltain kasvattajalta varsan, lupaisin kasvattajalle ummet ja lammet enkä toteuttaisi näitä. Järjestelmällisyyden avulla yksikään hevonen ei pääse unohtumaan, vaan kaikki pääsevät harrastamaan.

Tästä määrittelinkin jokaiselle hevoselle kilpailtavat 50 sijoitusta, vähintään yhden jälkeläisen, yhden kuvan ja lyhyen luonnekuvauksen.

Vuonna 2020

Muutaman vuoden tauon jälkeen innostuin uudelleen virtuaalihevosharrastuksesta. Ajatus lähti uudesta oikean elämän harrastuksestani – raviurheilusta.

Innostuin vuonna 2019 käymään satunnaisesti raveissa. Tutkin myös Toto-pelaamista ja harjoittelin vihkoon, millä perustein kannattaisi veikata hevosia. Aloitin myös varsinaisen totoamisen myöhemmin, kun hevoset ja pelistrategiat alkoivat käymään tutuiksi.

Ja tässä sitä taas mennään. Anna hevosille pikkusormi, niin he vievät koko käden. Hevoset, niin oikeat kuin virtuaalihevoset ovat aivan mahtavia eläimiä. Onneksi virtuaalihevosharrastus jatkaa elämäänsä vielä tänä päivänä, jolloin minäkin voin mahdollistaa hevosharrastuksen.

(c) http://ransu.kuvat.fi/